Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowychGotowa Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do zadań pracownika należy mycie... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn i urządzeńJeżeli w swoim przedsiębiorstwie dużo różnego rodzaju maszyn czy urządzeń - jest to dokument dla Ciebie - Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyn i urządzeń , która powinna się... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia drewnaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia drewna , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest piła tarczowa do cięcia... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla HurtowniGotowa instrukcja BHP dla hurtowni , która powinna znajdować się w każdej hurtowni - niezależnie od rodzaju sprzedawanych artykułów (odzieżowa,RTV i AGD,materiały budowlane,etc.). |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla stacji paliw płynnychGotowa Instrukcja Przeciwpożarowa dla stacji paliw płynnych powinna znajdować się na każdej stacji, która posiada w swojej ofercie dystrybucję benzyny czy też oleju napędowego. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Piły do cięcia asfaltuGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Piły do cięcia asfaltu , która powinna znajdować się w każdej firmie zajmującej się wykonywaniem prac drogowych. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznegoGotowa Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznego , która powinna się znajdować w każdym warsztacie samochodowym . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OparzeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Oparzenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z poparzeniem ciała jak również w placówkach... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi pilarki spalinowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi pilarki spalinowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest pilarka spalinowa . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracownikówGotowa instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracowników , która powinna znajdować się w każdej firmie - niezależnie od jej wielkości oraz branży. |
Zobacz | Pobierz |